У ніч на 7 лютого екіпаж поліції Києва переслідував BMW, яке «літало» вулицями нічної столиці. Водій авто втікав від патрульних, а під час затримання почав стріляти у екіпаж. Поліцейські почали захищатись, в результаті перестрілки винуватець події загинув.

Про це вночі повідомили на інформаційному ресурсі «Київ автомобільний», однак на ранок сам сайт перестав працювати, -  передає «Преса України».

«Орієнтовно в 1:00 надійшла інформація, що на вулиці Борщагівська в напрямку центру пролетів на божевільній швидкості BMW з держномером АА7443ОІ, а слідом за ним кілька екіпажів нової поліції», - йшлось у повідомленні на сайті «Київ автомобільний».

Очевидці повідомили журналістам, що в автомобілі, крім водія, перебувало ще три людини. Із BMW почали стріляти по поліції і патрульні змушені були відповісти.

«У підсумку, з автомобиля BMW почали стріляти по поліції і патрульні змушені були відповісти. Близько 2:00 був застрелений чоловік з BMW біля ТРЦ «Магелан»», - додають у поліції.

У столичній поліції також повідомили про те, що затримали учасників інциденту і доправили їх у відділок. Правоохоронці припустили, що затримані, швидше за все, були під дією наркотиків.

Як згодом розповів начальник Головного управління поліції Києва Юрій Зозуля:

«Вчора близько третьої години ночі патрульні помітили двох чоловіків, які сідали в автомобіль з алкоголем в руках. На вимогу патрульних зупинити авто, водій і пасажир викинули пляшки через вікна і почали рух. Патрульні почали переслідування з Солом’янського району через Шевченківський район, Святошинський район до Голосіїва».

Він зазначив, що під час руху автомобіль порушників не реагував на вказівки патрульних, неодноразово порушував правила дорожнього руху, створюючи небезпеку для громадян і водіїв. Зокрема на бульварі Шевченка авто рухалось на великій швидкості по зустрічній смузі.

Через загрозу безпеці громадян та після кількох попереджень патрульні відкрили вогонь на попередження, однак автомобіль правопорушників ніяк не відреагував. Тому було прийнято рішення зупинити авто шляхом пошкодження.

«Патрульні, керуючись 46-ю статтею Закону України «Про Національну поліцію» відкрили вогонь по колесах. Водій на це ніяк не відреагував і продовжив тікати. Машина виїхала на вул Сірко в бік Новосілок. Там автомобіль порушників розвернуло, він зупинився, патрульні намагалися заблокувати своїми авто, вийшли з машин, дали вказівки, щоб водій і пасажири заглушили мотор і вийшли, після чого автомобіль знову почав рух, збивши одного патрульного. Почав спочатку рух задом, потім поїхав на ще одного патрульного. Він встиг відстрибнути в останній момент перед зіткненням. Продовжилося переслідування. Авто повернулося на вул Заболотного, де вилетіло на узбіччя, двоє пасажирів вийшли з піднятими руками і здалися. Водій почав тікати. Його наздогнали і затримали», – розповів Зозуля.

Згодом четвертого пасажира знайшли пораненим у автомобілі, йому намагалися надати першу медичну допомогу, але через 10 хвилин чоловік помер.