Олег Бомазюк – керівник філії ПАТ «Волиньгаз» у Володимирі-Волинському дав пояснення на ситуацію, яка виникла у селі Шистів. «Повірку лічильників марки РЛ, згідно норм, мають проходити повірку через 5-ть та 8-м років. Їх перевіряє ДП «Волиньстандартметрологія». На результати підприємства ми ніякого впливу не маємо. Ті пристрої, що визнані не відповідними, необхідно замінювати. Ця процедура, згідно законодавства, відбувається за кошт споживачів», – пояснив пан Бомазюк.

Як повідомлялося раніше, у селі Шистів Володимир-Волинського району, працівники місцевої газової служби майже у половині обійсть села зняли на повірку газові лічильники. Через певний час людям повернули облікові пристрої, однак з актом про їхню несправність. Відтак, селян зобов’язали за власний кошт протягом 2-х місяців замінити пристрої на нові лічильники, - пише БУГ.

Обурення селян підштовхнуло журналістів видання поспілкуватися із очільником місцевої філії ПАТ «Волиньгаз» Олегом Бомазюком. «В районі працює три виїзні бригади слюсарів, які об’їжджають населені пункти та там, де господарів відчиняють знімають лічильники на повірку. Проте, часто господарів не буває вдома і тому за день в одному селі можуть зняти лише 2-3 пристрої обліку і переїхати в інше місце. Відповідно, говорити про якийсь чіткий графік роботи бригад в районі я не можу. Просто не хочу заганяти себе і людей в рамки, яких можу не дотриматися», – сказав начальник філії.

Відповідно, усі користувачі газу у Володимир-Волинському районі, у яких не проводилася повірка лічильників близько 8-10-ти років мають бути готові до візиту газовиків. А ще тримати напоготові зайві 1200-ті гривень на новий пристрій обліку. На жаль, як повідомив пан Бомазюк, на приватному підприємстві «Волиньгаз» не передбачено жодних пільг чи розстрочок для тих верств населення, які опинилися у важких життєвих умовах. Чи ти пенсіонер, чи ти багатодітний – структурі байдуже. Мусиш «дістати» кошти та купити нове обладнання. Ні – плати за показниками минулого року. А чи вигідно це людям – знову ж таки нікого не цікавить.

«Цю проблему на районному чи міському рівні не вирішити. Необхідно, аби такі зміни затвердили у центральній структурі. Наразі безкоштовно ми встановлюємо лічильники лише тим користувачам, які ніколи не мали облікових пристроїв. Це єдина державна програма, яка дає можливість отримати безкоштовні установки. Всі інші заміни проводяться за кошт споживачів», – констатував Олег Петрович.

За місяць Володимир-Волинською філією ПАТ «Волиньгаз» на повірку направляється близько 400-450-ти лічильників. Частина з них – ремонту підлягає, каже керівник структури. Одначе, мешканцям Шистова не пощастило – у жодній господі пристрої ремонту не підлягали. Усім сказали купувати нові.