Під час оперативної наради в голови Волинської обласної державної адміністрації, заступник губернатора Світлана Мишковець доповіла про епідеміологічну ситуацію в області.

Вона розповіла, що захворюваність грипом та гострими респіраторно-вірусними інфекціями залишається на високому рівні. Епідеміологічний поріг перевищено в 2,2 рази. Втім, Світлана Мишковець відмітила, що протягом минулого тижня кількість хворих трохи зменшилась. Загалом, минулого тижня захворіло 14 667 волинян. Це на 1063 людини менше ніж у попередній місяць. Також було госпіталізовано дещо менше хворих – 485. Попереднього тижня цифра складала 533 людини. З усіх госпіталізованих 60% становлять діти до 16 років.

Зареєстровано 94 випадки тяжких форм гострих респіраторних захворювань. За словами Світлани Мишковець, епідеміологічний поріг перевищено в усіх районах Волинської області, крім Локачинського та Маневицького районів. Найвища захворюваність зареєстрована в Горохівському та Ковельському районах, де епідеміологічний поріг перевищено в 4-5 рази.

З початку епідеміологічного сезону в області зареєстровано більше 106 000 хворих на грип та ГРВІ. Перехворіло 10% населення. Загалом було госпіталізовано 3,5 тис. хворих, померло 8 осіб.

Майже в усіх школах Волині з початку тижня було відновлено навчальний процес. На карантині залишаються Луцький район, та деякі навчальні заклади Іваничівського, Маневицького, Турійського та Ратнівського районів.