Для функціонування Ковельської вузлової лікарні з обласного бюджету планують спрямувати 1,8 мільйонів гривень, - повідомляє «Волинська правда».

Про це йшлося під час наради під керівництвом голови Волинської облради Ігоря Палиці стосовно проекту обласного бюджету.

З бюджету міста Ковеля, відповідно, буде спрямовано ще 1,8 мільйона гривень, отож загальна сума фінансування лікарні становитиме 3,6 мільйона гривень. Цього вистачить на функціонування лікарні на декілька місяців. Подальшу ж долю цього лікувального закладу має вирішити спеціальна депутатська комісія.

На думку деяких присутніх депутатів, лікарню можна було б повністю передати на баланс міста Ковеля. Власне, як зауважив голова Волиньради Ігор Палиця, саме це місто не має особливої потреби у функціонуванні лікарні, вистачить цілком одного відділення. Але тоді постане питання - працевлаштування 120-130 лікарів.

Врешті, було вирішено спрямувати на лікарню зазначені кошти та дочекатися рішення депутатської комісії.

Серед поглядів на майбутню долю лікарні лунали і думки щодо можливості облаштування там хоспісу, що так чи інакше вимагатиме виділення з обласного бюджету 12 мільйонів гривень.

Отож, як зауважив голова Волиньради Ігор Палиця, існує два варіанти вирішення майбутньої долі лікарні: передати її на баланс міста Ковеля повністю, або передати лише поліклініку, а іншу частину майна використати як обласний хоспіс. Відповідно вирішення подальшої долі Ковельської вузлової лікарні залишиться актуальним для депутатів Волинської обласної ради.