Очільника Луцької міської організації партії «Батьківщина» Сергія Григоренка виключили з лав партії за дії (висловлювання), що завдають шкоди авторитету партії.

Відповідне рішення ухвалила Президія Політичної ради «Батьківщина» і особисто його підписала лідер партії Юлія Тимошенко, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомлялося раніше, після висловлювання Сергія Григоренка щодо того, що луцькі підприємці – це «новітні жиди», адвокат Ігор Поліщук назвав це неприпустимим у цивілізованому світі проявом антисемітизму та подав заяву в Управління Служби безпеки України у Волинській області і в Головне управління Національної поліції України у Волинській області про кримінальне правопорушення.

З огляду на це, Сергія Григоренка і позбавили членського квитка у ВО «Батьківщина».

Так, згідно з рішенням і пунктами 3.10, 3.11 Статуту партії, Григоренко Сергій Анатолійович після виключення з партії автоматично припиняє членство в усіх статутних органах партії, до складу яких його було обрано, та звільняється з усіх займаних посад, на які він обирався (призначався) рішенням статутних органів.

«Партія «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» вкотре заявляє про неприпустимість будь-яких проявів розпалювання міжнаціональної ворожнечі та антисемітизму в Україні», – йдеться в рішенні Президії Політради партії.