В Адміністрації Президента відповіли на звернення Волинської обласної ради стосовно зняття обвинувачення про дезертирство бійців 51 бригади - про це йдеться у повідомленні прес-служби Волиньради. 

Нагадаємо, 8 грудня 2015 року Волинська обласна рада прийняла рішення Про підтримку звернення депутатів Володимир-Волинської районної ради до Президента України, Генерального прокурора України та Володимир-Волинського міського суду щодо зняття обвинувачення про дезертирство (ухилення від військової служби) бійців 51-ї ОМБР.

Днями до виконавчого апарату був спрямований лист-відповідь з Адміністрації президента України. В лдисті, підписаному заступником Глави АПУ Олексієм Філатовим йдеться про таке:

«Повноваження Президента України визначені Конституцією України.

Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Президент України не наділений повноваженнями впливати будь-яким чином на формування судової практики.

Оскільки частиною другою статті 102 Конституції України визначено, що Президент України є гарантом додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, вказане звернення надіслано до Генеральної прокуратури України для розгляду, вжиття необхідних заходів відповідно до законодавства та надання відповіді».