Будівництво лісових доріг на Волині супроводжується фінансовими махінаціями, внаслідок яких сотні тисяч доларів «зникають» в невідомому напрямку.

Так, унаслідок перевірки правоохоронними органами одного тільки акту виконаних робіт, що стосується будівництва доріг у Ківерцівському районі, з’ясувалося, що внаслідок виконання фіктивних робіт таким собі підприємством ТзОВ «АРЗУ» було приховано 120-130 тисяч доларів - Інформаційне агентство Волинські Новини.

Як повідомляли волинські ЗМІ, фірму «АРЗУ» пов’язують із сином екс-начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника - Зіновієм Колісником, який свого часу очолював Ківерцівську райдержадміністрацію.

З цього приводу, відділ корупції «Самооборони Волині» ще 28 січня 2015 року надіслав запит начальнику обласної міліції Петру Шпизі, в якому попросив повідомити про початок проведення процесуальних дій Згідно з законодавством України у справі протиправних вчинків колишнього директора ДП «Цуманське лісове господарство» Олександра Кватирка (нині начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства) за змовою з ТзОВ «АРЗУ».

У відповіді на цей запит головний міліціонер області повідомив, що матеріали справи передані у Ківерцівський РВ УМВС України.

 

Звернувшись до відділення ківерцівської міліції, «Самооборона» тоді отримала відповідь, що до них матеріали не надходили.

Враховуючи новоотриману інформацію, журналісти звернулися за коментарем до керівника слідства, заступника начальника слідчого відділу Ківерцівського РВУМВС Володимира Антонюка, однак той у некоректній формі коментувати відмовився.

Натомість у поліції Волині області пояснили, що наразі відкрито інше кримінальне провадження за статтею 364 ККУ (зловживання владою та службовим становищем), в якому фігурують вищезгадані суб’єкти - ТзОВ «АРЗУ» та Олександр Кватирко. Однак у справі йдеться про порушення правил закупівлі деревини підприємством «АРЗУ» в ДП «Цуманське лісове господарство», а не про будівництво лісових доріг. Триває слідство, справа знаходиться у Ківерцівському відділенні поліції.

Подробиці вже, на жаль, традиційних у лісовому господарстві Волині інцидентів, редакція повідомить згодом.