Головний медик каже, що у місті найдешевші «благодійні» внески, і це інвестиція у здоров’я. Начальник управління охорони здоров’я міської ради Микола Якимчук пояснив, чому медики беруть благодійні внески. Про це він розповів у інтрев’ю для Район.Луцьк.

«Звичайно, є певна розбіжність між потребою громадян у медичній допомозі та коштами, які держава може виділити. Якщо у Польщі виділяють більш, як дві тисячі доларів для однієї людини на охорону її здоров’я, у Норвегії – сім тисяч, в США – близько п’яти тисяч, то в Україні – півтори тисячі гривень. Це суттєва різниця. Розвиваються медичні технології, персонал активно навчається, а бюджет лише на 60% забезпечує потреби галузі. І основна маса цих коштів йде на зарплату. Люди, звичайно, незадоволені», - каже Якимчук.

Головний медик міста зізнався, що його колеги просять у хворих про благодійність.
«Не варто забувати, що 49 статтею Конституції декларується, що медицина безплатна, однак є й 94, яка говорить, що всі видатки забезпечуються відповідно з бюджетом на конкретний рік. Якщо опустити руки, і нічого не робити, ті самі люди будуть знову обурені. Тому й медики просять за можливості дати благодійний внесок. Інакше, принаймні у нашому місті, неможливо. Однак у нашому місті благодійні внески чи не найдешевші в Україні. Це інвестиція громадян у власне здоров’я. Люди мають думати про те, як не довести себе до хвороби», – зазначив Микола Якимчук.