Окупований Крим збитковий для Кремля в плані економіки, але через нього Росія ніколи не розориться, крім того, мілітаризація півострова ні до чого не приведе в можливому протистоянні з НАТО.

Про це в інтерв'ю Апострофу розповів російський економіст, директор Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев.

«Російський Чорноморський флот - іграшка в тазі води. Тому що в разі глобального збройного конфлікту немає навіть натяку, що він може кудись вийти і почати десь активні бойові дії. Якщо ви хочете конфронтації з НАТО, то дислокується цей флот в Тартусі, у Сирії на Середземному морі. Там хоч якісь військові дії можуть бути. Тому що в разі конфлікту пройти через протоки (Босфор і Дарданелли з Чорного в Середземне море, - ред.) буде неможливо. Чорне море - по суті, замкнений простір. При цьому велика американська флотилія може зайти через Босфор і розстріляти Севастополь, навіть не підходячи до кримського берега. Так що з військової точки зору Крим - абсолютно безглузда база», - зазначив Іноземцев.

За словами експерта, Крим збитковий для Росії в плані економіки, але, разом з тим, через нього РФ ніколи не розориться, тому що з точки зору масштабів російського бюджету це, взагалі-то, дешева іграшка.

«Це регіон, який вимагає дотацій, і я не бачу при нинішньому управлінні будь-якої можливості вивести його в статус економічного донора. Це зруйнована інфраструктура, корумповане керівництво, яке хоче тільки красти, тому я думаю, що для Москви Крим - збиткове підприємство, іграшка на потребу імперським настроям населення», - підкреслив Іноземцев.