Українських моряків кинули до нігерійської в'язниці через росіян. Майже рік 14 членів екіпажу танкера «Анукет Емеральд», серед яких троє українців і троє росіян, перебувають на рейді в місті Лаґос, - ідеться в сюжеті ТСН.

Моряків заарештували і звинуватили в незаконному обігу нафтопродуктів. Члени екіпажу всі звинувачення відкидають і називають помилковими.

У ситуацію втрутилися дипломати, зокрема, посол України. За словами адвоката моряків, уже сьогодні, за рішенням суду, всю команду мали звільнити.

Утім, напередодні слухання троє росіян із команди – капітан танкера, його помічник та інженер судна – зникли. Через це слухання не відбулись, а нігерійське правосуддя взяло решту екіпажу під варту.

За словами українських дипломатів, своїми діями росіяни підтвердили свою провину. Українців вони вважають невинуватими.

До зникнення росіян можуть бути причетними працівники дипмісії РФ у Нігерії. Адже без документів (паспорти моряків вилучені Нігерією на час слідства), ці люди не мали можливості виїхати за межі країни.

Це не перший інцидент із українцями в цій африканській країні. У листопаді минулого року пірати звільнили з полону двох українських та двох литовських моряків, яких викрали з судна Solarte и утримували у південному нафтовому регіоні Нігерії.