За підсумками зовнішньоекономічної діяльності у січні 2016 року в зоні діяльності Волинської митниці ДФС Польща залишається найбільшим торгівельним партнером Волині.

Друга позиція у рейтингу належить Німеччині, – інформує Волинська митниця ДФС.

Зокрема, у структурі імпорту в січні 2016 року майже третину, або 29 відсотків, займають товари, що ввозилися з Польщі. Тим часом, до сусідньої держави з Волині експортували 31 відсоток від загальної кількості вантажів, що вивозилися за межі України. У січні до Польщі транспортовано товарів на 198,4 мільйона гривень. Тим часом, на Волинь з сусідньої держави ввезено продукції на 208,5 мільйона гривень.

Як свідчить аналітика, з Німеччини через Волинську митницю ДФС ввезено 22 відсотки від загальної кількості імпорту, а експортовано 19 відсотків із загальної кількості вивезеної продукції. Однак, вартість як імпортованого, так і експортованого товару склала 217,5 та 439,4 мільйонів гривень відповідно.

Стосовно товарних позицій, які були визначальними під час імпортно-експортних операцій, то на Волинь возилися шини та покришки пневматичні гумові нові, м’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці, сало, жир, трактори, яблука, цитрусові, банани, частини та пристрої моторних транспортних засобів, папір та картон для утилізації (макулатура та відходи) вироби з пластмаси для транспортування та пакування товарів, саквояжі, чемодани, дорожні дамські сумки-чемоданчики, поверхнево-активні органічні речовини (крім мила), вироби з вулканізованої гуми, моторні транспортні засоби для перевезення вантажів, комбайни зернозбиральні, причепи та напівпричепи. Разом з тим, з Волині найчастіше експортували матеріали рослинного походження, плити деревостружкові, лісоматеріали, макуха, вугілля деревне проводи ізольовані, пакувальна тара дерев’яна, підшипники кулькові, деревні гранули.