Сьогодні, 9-го лютого, редакції інтернет-видання БУГ інсайдер надав проект рішення із відведення частини земель комунальної власності, а саме історичної частини міста.

Так, відповідно даного проекту рішення в центральній частині міста, біля «Валів городища», планується надати земельні ділянки під багатоквартирний житловий будинок.

Згідно проекту рішення «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок і передачу їх в користування на умовах оренди, у власність, щодо зміни цільового призначення земельної ділянки» депутатам пропонують голосувати за проект землеустрою щодо зміни цільового призначення власної земельної ділянки з площею 512 кв. м. по вулиці Соборній 9-С для будівництва та обслуговування стоянки на будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку та передачі цієї ділянки старшому сину міського голови Володимира-Волинського Руслану Саганюку.

Також, даним проектом рішення пропонується затвердити аналогічний проект призначення земельної ділянки по вулиці Соборній 9 – Андрію Хомичу, але вже в розмірі 1-го гектара.

Дивним виглядає додаток до цього рішення, де вказуються земельні ділянки по новоствореним вулицям та те, що вони надаватимуться учасникам АТО. А чи це не хід, аби депутати голосуючи за надання землі учасникам АТО, заодно проголосували за надання людям мера землі в історичній частині міста?

Інсайдер повідомив, що проект даного рішення депутатам міської ради роздали за 2 дні до сесії.

В свою чергу, журналісти вирішили перевірити наданий документ та зайшовши на офіційний сайт міської ради були здивовані. Адже, в проект рішення є значні «прогалини», а саме не конкретизується чи приховується для громадськості, яка саме територія та кому буде надаватися!

Зважаючи на чинне законодавство, проекти рішень на чергову сесію повинні роздаватися депутатам за 20-ть днів, а на позачергову – за 3 дні. Як зазначають журналісти, обидва строки не витримані. Також, проект рішення за яке голосуватимуть депутати на сесії повинне бути оприлюднене на офіційному сайті міської ради в тій редакції в якій подається на розгляд депутатам.

Отож, завтра 10-го лютого відбудеться сесія і одне із рішень визначить подальшу долю історичної частини міста. Хоча у соціальній мережі Facebook вже розпочалося активне обговорення даного питання. Так, бард Сергій Шишкін опублікував наступний коментар:

«На плані, який щойно надибав на фб-сторінці Олексія Златогорського, чорним виділено багатоповерховий будинок, що Руслан Саганюк (син мера Володимира-Волинського) планує збудувати якраз біля земляних валів городища! З іншого боку ‒ впритик до валів вже є його розважальний заклад» – зазначає Сергій Шишкін.