Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що військкомати окупованого Криму раптово оголосили мобілізацію резервного складу. Про це Чубаров розповів на сторінці у соцмережі, посилаючись на розповідь місцевого мешканця, якого намагалися мобілізувати - передає Преса України.

«Учора ввечері мені подзвонили на мобільний телефон і сказали, щоб до 11:00 ранку прибути до військкомату, маючи при собі паспорт і військовий квиток. Коли я прибув у військкомат, там вже було понад 100 осіб. У нас забрали військові квитки, які повернули через три години, але вже з виписаними повістками, в яких було написано, що слід з'явитися 10 лютого до 21:00 до воєнкому. На питання, куди, навіщо і на скільки днів – повна тиша...», - глава Меджлісу наводить слова кримчанина.

При цьому, місцевий житель додав, що декому видали спеціальні корінці, щоб вручити їх своєму керівництву за місцем роботи.

За словами Чубарова, кримчани почали обурюватися такими діями, так як багато з них мали реальні причини, що не дозволяють настільки раптово залишити сім'ю.

«Відповідь у окупантів одна - не прийдете самі в призначену годину, "приведемо під конвоєм», - зазначив очільник Меджлісу.

Нагадаємо, під час проведення OSINT-розвідки в анексованому РФ Криму було обчислено точні дані про місце дислокації російських берегових ракетних комплексів "БАЛ" та 15-ї ракетної бригади берегової оборони, для якої озброєння і техніка були перекинуті на півострів із Дагестану. Про це йдеться в розслідуванні Міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm.