Керівником нового департаменту ГПУ з розслідування та нагляду у кримінальних процесах в сфері державної служби та власності, Генпрокурор Віктор Шокін призначив свого заступника Юрія Столярчука, який свого часу «злив» справу Юри Єнакіївського. Про це свідчать документи, надані 10 лютого Центром протидії корупції.

Новину передає «Преса України».

Перед цим Юрій Столярчук працював першим заступником начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури України. За розпорядженням генерального прокурора Віктора Шокіна від 5 лютого 2016 року ліквідували управління, яке розслідувало корупційні злочини, вчинені особами з особливо відповідальним становищем та відділ, що займався процесуальним керівництвом та підтримкою держобвинувачення у кримінальних процесах проти службових осіб, які займають особливо відповідальне становище.

Головою цього ліквідованого департаменту донедавна був заступник генпрокурора Віталій Касько.

Як стало відомо, новий, створений Шокіним департамент з розслідування та нагляду у кримінальних процесах в сфері державної служби та власності тепер став вдвічі більше, ніж раніше, а головою його призначено прокурора, який «злив» справу Іванющенко, заступник Шокіна Юрій Столярчук.

Ну а Віталію Касько, який необережно виступив з критикою Шокіна, залишили деякі незначні повноваження в частині управління їм міжнародним напрямком Генпрокуратури, а також ювенальна юстиція.

 

 

Нагадаємо, що заступник Генерального прокурора України Віталій Касько заявив, що реформа прокуратури затягується, деякі прокурори зараз беруть більше хабарів, а Захід розчарований відсутністю реформ.

Як відзначив Віталій Касько - «корупція у прокуратурі точно не зменшилася». На його думку початкова ідея реформи прокуратури була поступово свідомо знівельована її противниками. У конкурсах на посади місцевих прокурорів попередній закон давав можливість брати участь всім бажаючим, але наказ Генерального прокурора цю можливість обмежив. Тепер брати участь дозволено тільки тим, хто вже раніше працював у прокуратурі.