Волинські активісти звернулися до владців з проханням заборонити в’їзд на Волинь з Білорусі вантажівок з російськими номерами. А також попередили, що з 12 лютого збираються проводити безтермінову акцію по блокуванню руху вантажного транспорту з державними номерними знаками Російської Федерації в районі с. Гірники траси Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече. Відповідне звернення у мережі Фейсбук оприлюднила ГО «Автомайдан України».

Текс звернення подаємо без змін:

«ГО «Автомайдан України» звертає увагу, що в час, коли держава потерпає від агресії з боку Російської Федерації, територією Волинської області, а саме автомобільною дорогою М19 Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече збільшився потік вантажного транспорту з державною реєстрацією країни агресора Росії. З достовірних джерел відомо, що станом на 10.02.2016р. на переході Доманово – Мокрани знаходяться близько ста вантажівок з російськими номерними знаками.

Беручи до уваги наслідки «гуманітарних» конвоїв для сходу країни, що заходять на територію України з боку ворожої держави, що розв’язала війну, подібні вантажівки перетинають кордон через пропускний пункт Доманово – Мокрани без належного митного огляду, оскільки йдуть транзитом, та можуть містити зброю, вибухівку і небезпечні вантажі, як це було у Донецькій та Луганській областях.

Оскільки Російська Федерація визнана Волинською обласною радою країною агресором, вимагаємо заборонити транзитний рух вантажних автомобілів з російською реєстрацією автомобільними шляхами Волині як такі, що загрожують територіальній цілісності та суверенітету державі України.

Даним зверненням доводимо до відома про початок безтермінової акції з 08:00 12.02.2016р. по блокуванню руху вантажного транспорту з державними номерними знаками Російської Федерації в районі с. Гірники траси Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече.

З повагою
Голова Правління ГО «Автомайдан України» Попик А.М.»