Голову департаменту цивільного захисту Львівськї ОДА Андрія Умрихіна звинувачують у продажі автомобіля, який був придбаний за кошти волонтерів, своєму підлеглому. Сам Умрихін свою вину заперечує.

Новину повідомляє «Преса України».

Як розповів екс-командир батальйону «Луганськ-1» Костянтин Скліфус, продаж автомобіля відбувся ще на початку червня 2015 року. Даний автотранспорт призначався для бійців батальйону та був придбаний на зібрані кошти волонтерів, а Андрій Умрихін продав його водію батальйону «Луганськ-1» Петру за 28 тисяч гривень.

«Ми запитували, як він може продавати батальйонну машину. А він казав, що може нею розпоряджатися, бо вклав свої кошти. Спочатку просив за неї 30 тисяч гривень», – розповів Скліфус.

Сам звинувачений повністю заперечує свою вину. Він вважає дану інформацію неправдивою, за яку повинні понести відповідальність. Із відповідною заявою Умрихін вже звернувся до правоохоронних органів.

«По-перше, я вже звернувся до правоохоронних органів. По-друге, цей автомобіль ніхто не продавав. А по-третє, там буде дуже багато цікавої інформації щодо колишнього командира батальйону Скліфуса, який підняв це питання», – зазначив Умрихін.

Позашляховик Opel Frontera був переданий Андрію Умрихіну наприкінці травня минулого року у Жовкві. Автомобіль був придбаний за кошти волонтерів у Польщі, авто було повністю справним. Наразі волонтери готують заяву до правоохоронних органів.