Лучанин, в якого при затриманні знайшли 13 пакетиків з наркотичною речовиною, проведе найближчі 3,5 років за ґратами. Однак сам обвинувачений переконує, що наркотики йому підкинули.

Нагадаємо, що на початку грудня 2015 року прес-служба волинської поліції повідомила про затримання раніше судимого лучанина, в якого при огляді було виявлено 13 пакетиків з наркотичною речовиною.

Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за статтею незаконне виготовлення, збут та перевезення наркотичних речовин. В суді чоловік не визнав свою вину та заявив, що правоохоронці самі підкинули йому згортки з наркотиками.

Обвинувачений розповів, що того дня, 5 грудня 2015 року він поїхав до своєї матері в район ЛПЗ, аби допомогти по домогосподарству. В мами затримався допізна, а тому додому, де проживає з дружиною та тещею, повертався на таксі. Під’їхавши до будинку чоловік побачив групу людей, які одразу ж скрутили йому руки та підкинули щось в кишеню. Він також додав, що намагався покликати дружину, позаяк раніше їй розповідав, що його можуть підставити працівники правоохоронних органів через те, що свого часу він не погодився з ними співпрацювати – бути покупцем при оперативних закупка наркотиків.

Разом з тим, самі правоохоронці цілком спростовували покази обвинуваченого та пояснили, що вже давно мали інформацію про причетність цього чоловіка до незаконного збуту наркотичних речовин. Після чергового сигналу поліцейські залучили двох понятих та вирішили затримати зловмисника. Під час затримання, пояснювали правоохоронці, чоловік спершу кликав свою дружину і після вимоги полісменів заявив, що має при собі амфетамін та навіть пропонував неправомірну вигоду. А коли зрозумів, що поліцейські не погоджуються на хабар, то почав кричати, що наркотики йому підкинули.

Крім того, під час огляду зловмисника, у нього було виявлено травматичний пістолет для відстрілу гумовими кулями, однак затриманий його не застосовував та не погрожував ним.

Разом з тим, дружина і теща підсудного в суді також заявили, що обвинувачений попереджав їх про так звану розправу правоохоронців за те, що чоловік не погодився з ними співпрацювати.

Зрештою, вироком Луцького міськрайонного суду чоловіка засудили до 3,5 років позбавлення волі. Втім, сторони ще мають можливість оскаржити вирок в апеляційному порядку.