Екс-працівника луцького автосалону «Honda» Олександра Наврата, який працюючи на посаді менеджера з продажів примудрився двічі потрапити у ДТП на машинах автосалону, намагаються засудити вже вдруге.

Нагадаємо, що молодого чоловіка звинувачують у підробленні документів та незаконному заволодінні транспортним засобом магазину.

Однак захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу на вирок і просить справу направити на новий судовий розгляд. З матеріалів справи відомо, що житель міста Рожище Олександр Наврата у 2012-2013 роках працював на посаді менеджера з продажу автомобілів у луцькому автосалоні «Honda», що знаходиться у Луцьку по вулиці Дубнівській.

У жовтні 2012 року Олександр Наврата разом із клієнтом проводили тест-драйв автомобіля марки «HONDA Civic». Втім, під час тест-драйву Олександр Наврата згадав, що забув зачинити автосалон. Він висадив клієнта біля автосалону «Renault», що також знаходиться по вулиці Дубнівській, а сам вирішив повернутися до салону «Honda». Однак, під час виконання повороту Олександр Наврата потрапив у ДТП.

Цю прикру пригоду, як запевняє керівництво автосалону, пробачили горе-консультанту і погодили, що із заявою до правоохоронних органів ніхто звертатися не буде, однак кошти витрачені на ремонт автомобіля будуть відраховувати із зарплатні неуважного працівника. У матеріалах справи йдеться про те, що ремонт автомобіля обійшовся у 22 000 гривень, а саму автівку були вимушені продавати зі знижкою у 10 000 гривень.

Однак, вочевидь, ця історія нічому на навчила Олександра Наврата, адже майже за рік після цього він ще раз втрапив у халепу.

У серпні 2013 року після закінчення робочого дня обвинувачений разом із колегою вирішили випити пива. Пізніше вищезгаданий колега розповів у суді, що після «посиденьок» він пішов додому, а Олександр Наврата повернувся в автосалон, однак навіщо – не знає.

З матеріалів справи вбачається, що близько опівночі Олександр Наврата повернувся до салону, взяв автомобіль марки «HONDA CR-V», і, будучи напідпитку, поїхав додому в місто Рожище. Однак, до будинку обвинувачений не доїхав, так як потрапив у ДТП.

Згодом свідки на справі розповіли, що на початку серпня вночі почули сильний удар, а вийшовши на вулицю побачили, що автомобіль врізався в дерево. Люди одразу підбігли до машини і почали допомагати горе-водію вибратися з машини, так як дверцята з боку водія не відчинялися. Коли ж винуватця аварії таки визволили – він одразу ж втік з місця пригоди, а працівників ДАІ викликали очевидці ДТП.

Сам же обвинувачуваний свідчив на суді, що у той вечір о 23.50 він з клієнтом вирішили провести тест-драйв автомобіля марки «HONDA CR-V». В дорозі, продовжував Олександр Наврата, вони так заговорилися, що й не помітили, як опинилися у селі Копачівка, а так як закінчувалося пальне - клієнт нібито запропонував поїхати у місто Рожище на АЗС, однак вони потрапили в аварію. Після ДТП клієнт, прізвище якого обвинувачений не пам’ятає, нібито втік з місця пригоди.

Однак, очевидці автопригоди запевняють, що у машині на момент аварії була лише одна людина і це був саме Олександр Наврата. У матеріалах справи зазначено, що підсудний на момент ДТП був напідпитку.

Втім, сам Олександр Наврата переконує суд у тому, що після аварії вживав ліки на спиртовій основі для того, аби зняти стрес, а потім ще й пив спиртову настоянку – з тієї ж причини. А уже через півгодини до нього додому приїхали працівники дорожньо-патрульної служби і забрали його на медичне освідування, яке й показало вміст алкоголю у його крові.

Крім того, як раніше зазначалося, Олександра Наврату звинувачують у підробленні документів, а точніше доручення на проведення тест-драйву. Лише при наявності відповідного доручення працівник автосалону може проводити тест-драйви – йдеться у матеріалах справи.

Крім того, з вироку Луцького міськрайонного суду вбачається, що під час слідства Олександр Наврата показував два доручення, згідно яких він «проводив тест-драйви» на момент ДТП – одне з них, як виявилося було сфальсифіковане, а інше уже давно було недійсне.

Зрештою, Луцький міськрайонний суд засудив Олександра Наврату до 7,5 років позбавлення волі і стягнув з нього майже 330 000 гривень матеріального відшкодування на користь автосалону. Однак захисник підсудного Юрій Максимчук подав апеляційну скаргу, а згодом ще й доповнення до апеляційної скарги, у якому просив повернути справу на новий судовий розгляд.

Представник фірми «Луцьк-Експо», яка по справі проходить як сторона потерпілого Ірина Пашкевич, заперечувала апеляційну скаргу і просила суд лишити вирок суду І інстанції без змін.

Однак колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила – апеляційну скаргу захисника Олександра Наврати Юрія Максимчука задовольнити, а справу повернути на новий судовий розгляд.

Вдруге Луцький міськрайонний суд засудив Олександра Наврату до 5 років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном та зобов’язав відшкодувати заявлену суму майнової шкоди в розмірі понад 313 000 гривень.

Однак і цей вирок був оскаржений, щоправда уже прокурором та представником потерпілої сторони. Розгляд скарг учасників процесу було призначено на сьогодні, втім через відсутність захисника обвинуваченого слухання відклали на початок березня.