Бійці Володимир-Волинської 14-ї бригади Збройних сил України вимагають від Генштабу озвучити чіткі терміни демобілізації четвертої хвилі. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив прес-офіцер 14-ї бригади Владислав Якушев.

«Одна з головних вимог - це чіткі терміни демобілізації четвертої хвилі. Нещодавно керівник ГШ зібрав конференцію, на якій сказав, що це буде кінець березня - початок квітня, але люди вимагають документального підкріплення, щоб мати гарантію, що будуть демобілізуватися саме в такий час. Ще одне дуже важливе питання - це питання ротації. Підрозділи, які стоять на передовій понад півроку, емоційно виснажуються, наприклад, наш підрозділ уже понад 8 місяців на передовій. Питання речового забезпечення, відшкодування за деякі втрачені речі у п'ятикратному, у десятикратному розмірі. Це величезна ціна, військовослужбовці на передовій вважають її неприпустимою», - повідомив Якушев.

Він додав, що в понеділок і вівторок з усіх цих питань будуть працювати робочі групи, і орієнтовно через день-два будуть дані відповіді.

Що стосується проблеми з виплатою «бойових тисяч», то це питання вивчала комісія, яка обіцяє представити публічний звіт.

«Відпрацювала комісія, яка працювала в 14-й та 93-й бригаді, зараз вона повинна повернутися. Обіцяли, що звіт комісії буде публічним», - зазначив прес-офіцер.

Раніше повідомлялося, що 14-й бригаді, яка за період з грудня по січень 2015 2016 року брала участь у 13 бойових зіткненнях, не виплачувалися «бойові тисячі» через недоліки в документах. А начальника прес-служби 14-ї окремої механізованої бригади ОК «Захід» лейтенанта, Влад Якушев, після публікації докладного становища військових на передовій, забрали фронту та ізолювали.

До слова, нещодавно йшлося про те, що винахідливі бійці 14 ОМБ, що нині знаходяться на позиціях у Мар’їнці, для протидії інформаційній війні створили власну радіостанцію.