12 лютого за підозрою в причетності до розстрілу зведеної мобільної групи в районі Щастя під назвою група «Ендрю» був затриманий демобілізований боєць розвідроти 92-ОМБ Олександр Свідро, позивний «Змій». Про це повідомив адвокат затриманого, який звинувачує правоохоронні органи у допущенні множинних порушень при затриманні Змія.

Новину повідомляє «Преса України».

«За клопотанням військової прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб. Ми будемо подавати апеляцію і добиватися обрання запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою», - розповів адвокат затриманого Ігор Черняк.

За словами правозахисника, старшину окремої розвідроти 92-ї ОМБ Олександра Свідро викликали в прокуратуру міста Краматорськ нібито для дачі якихось уточнень, пов'язаних зі справою, що було заведена раніше у зв'язку з незданими помилково патронами. Прокурори допитали старшину без його адвоката, перевірили на поліграфі і вручили йому звинувачення в умисному вбивстві з обтяжуючими обставинами (ч.2 ст. 115 ККУ).

Вночі в Краматорську відбулося перше засідання у цій справі. Свідро приїхав захищати ще один його адвокат Олег Федоров, який навіть не встиг ретельно ознайомитися зі справою підзахисного. Суд виніс рішення залишити Змія під арештом без права викупу під заставу.

Захист підозрюваного збирається писати скаргу на такі дії прокуратури і оскаржити рішення суду. Однак це станеться не раніше 16 лютого, коли адвокати отримають на руки повний текст ухвали.

Нагадаємо, в кінці січня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів, що до розстрілу мобільної групи Андрія Галущенко «Ендрю» в районі міста Щастя не причетна розвідувально-диверсійна група, яка могла зайти з непідконтрольною території України. Мобільну групу розстріляли люди, які зараз перебувають на території підконтрольної Україні.