Перед початком позачергової сесії Ковельської міської ради, котра відбулася 11 лютого, журналісти стали свідками суперечки чоловіка у військовій формі та правоохоронців, що стежать за порядком під час засідання обранців громади Ковеля.

Власне, офіцер, котрий, за його словами, прибув із зони АТО, намагався увійти до сесійної зали, маючи при собі  вогнепальну зброю, на що миттєво зреагував міліціянт, - пише Волинська газета.

Для початку ознайомився із дозволом на володіння пістолетом, однак навіть за наявності останнього законом заборонено на мирній території відвідувати подібні заходи з таким спорядженням. Спочатку чоловік сперечався, мовляв, «йому можна», та згодом все ж пристав на пропозицію стража порядку залишити зброю у відповідному місці.

Як з’ясувалося під час сесії, військовий – полковник Вадим Дорофеєв, старший офіцер інженерної групи, прибув у Ковель із почесною місією – нагородити грамотами командування АТО міського голову Олега Кіндера та місцевих волонтерів, адже «на фронті гостро відчувають допомогу Ковеля та району». Очільник тамтешньої влади дістав від Вадима Сергійовича ще й символічний подарунок, правда, гіркого змісту – прикріплений до дощечки осколок.

За словами пана Дорофеєва, їхня група переважно займається розміновуванням території:

– От, для прикладу, позавчора чотири рази втрапили під ворожий вогонь. Коли раніше стріляли мінометами вісімдесят другого калібру, то тепер луплять сто двадцятими.