Збройний конфлікт на Донбасі російський прем'єр назвав «громадянською війною». Між Росією та Заходом розпочалася «нова холодна війна». Про це сьогодні, 13 лютого, в німецькому Мюнхені на 52-й міжнародній конференції з питань безпеки заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, - пише ТСН.

Він також обізвав збройну агресію Росії на Донбасі внутрішньою українською «громадянською війною».

Медведєв нагадав про історичний «мюнхенський виступ» президента РФ Володимира Путіна в 2007 році, коли той попередив про загострення взаємин Росії та Заходу. І, мовляв, ті припущення підтвердилися.

«Залишається недружньою та закритою політична лінія НАТО щодо Росії. Можна сказати й різкіше: Ми скотилися в часи нової холодної війни», – заявив прем'єр Росії.

Медведєв обурився, що в країнах Заходу «знімають фільми про ядерну загрозу Росії», а також заявив, що в Україні «йде громадянська війна». 

«Проблема України - це камінь, на якому ми всі спіткнулися», – зазначив він, згадавши про санкції проти Росії з боку Євросоюзу та США, через які економіка РФ активно падає.

«Ніякого іншого шляху розв'язання кризи в Україні, крім мінського пакета, не існує. Мінськ повинні дотримуватися, безумовно, всі сторони, але в першу чергу – відповідальність на Україні. Це не тому, що ми намагаємося пересунути стрілки, просто так склалася ситуація. Незважаючи на прогрес по ряду напрямків, щодо відведення важких озброєнь, за присутності місії ОБСЄ, інших питань, – ситуація залишається нестійкою», – сказав прем'єр і заявив, що саме Україна обстрілює Донбас, а не бойовики.

Він також висловив обурення тим, що не прийняті зміни до Конституції України в частині децентралізації, зазначивши, що «їх слід було прийняти до кінця минулого року». Водночас він обурюється, що Київ вимагає, аби вибори на окупованому Донбасі відбулися за українським законодавством.

Раніше офіційний Київ заявляв, що саме Москва не виконує Мінські домовленості.

Нагадаємо, війна на Донбасі триває вже майже два роки. Росія постачає на Донбас зброю та військову техніку, а звідти вивозить вугілля та обладнання заводів. Крім того, на Донбасі постійно перебувають кілька тисяч російських кадрових військових, які навчають бойовиків воювати, а також самі беруть участь у наступах на українські війська. Також РФ майже два роки тому анексувала український Крим.