В Києві, вартість квадратного метра житла за останні три роки знизилась з 2-3 тисяч доларів, до 500-1200 доларів. Так український ринок житла реагує на кризу. Через низьку купівельну спроможність населення ціни знижуються.

Новину передає «Преса України».

Член Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, у своєму блозі інформує про паіння цін на житло в Україні. За його повідомленням, в українській столиці, вартість квадратного метра житла за останні три роки впала з 2-3 тисяч доларів, до 500-1200 доларів.

Статистичні дані показують, що доходи українців продовжать своє падіння, тому ціни будуть знижуватися.

«Брокери судорожно переходять від ведення статистики в формі цін за квадратний метр, на середні ціни за 1-, 2-, 3-кімнатні квартири, а будівельники радують ціною квадратного метра до 10 тис. грн. без найменшої згадки про валюту. А слабкий рівень соціального захисту бюджетників - це справжня бомба 2016 року, закладена і під темпи інфляції, і під девальвацію», - констатував Шапран.

Макроекономічна стабілізація так і не з'явилась в Україні в 2015 році.

«Тому особливо нервовим громадянам потрібно заспокоїтися і ще тривалий час споглядати подальше падіння цін на житло», - підсумував він.