Молодіжні лідери з Луганської області протягом п’ятиденного перебування у Луцьку знайомилися з прогресивними проектами та ініціативами, які успішно працюють на Волині. У програмі візиту, зокрема й знайомство з досвідом та програмами, що їх втілює Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який уже цього року розпочав діяльність в межах Волинської області, - повідомляє прес-служба Фонду.

Фонд не випадково був включений до програми навчального візиту, адже серед організацій, які працюють у сфері благодійності це – найпотужніша на Волині. Протягом 5-ти років діяльності Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в Луцьк інвестували понад 230 мільйонів гривень. Ці кошти дозволили не лише поступово впроваджувати зміни у соціальній сфері міста, а й змінювати інфраструктуру і реалізувати низку проектів, завдяки яким змінилися підходи до самоврядування.

Учасники навчального візиту, організованого СГО «Молодіжна Платформа» на чолі із Захаром Ткачуком мали змогу перейняти методи та напрацювання, за допомогою яких Фонд «Тільки разом» здійснює свою діяльність.

 

Місцем для презентації обрали один з восьми Офісів розвитку кварталу, що по вулиці Ковельська, 67. Такі офіси є ідейними майданчиками Фонду, основне їх завдання – допомогти обєднатися людям, які прагнуть змін.

Головний менеджер Фонду у соціальній сфері – Оксана Демчук ознайомила делегатів навчального візиту із метою Фонду «Тільки разом» та найбільшими проектами, які реалізували протягом 2012-2015 років.

 

Керівник Офісу розвитку кварталу – Олег Кочкін розповів учасникам проекту про принципи роботи, ініціативи, питання, з якими звертаються лучани та втілені ідеї, які уже дають змогу говорити про ефективність започаткованих проектів.

 

Один із пріоритетних напрямків діяльності Офісів розвитку кварталу – сприяння створенню органів самоорганізації населення. Саме тому, тут надають усі необхідні консультації та проводять навчання зі створення ОСББ і консультують щодо проектів з енергозбереження. Ще один напрям – сприяння реєстрації благодійних фондів розвитку при школах та садочках. Це дає змогу благодійному фонду навчального закладу вести прозору фінансову звітність, залучати додаткові кошти від меценатів та брати участь у грантових програмах.

В ході обговорення учасники візиту ставили питання про те, з чого Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» починав свою діяльність, які ресурси та які механізми використовує для залучення громади до участі у проектах, що мають на меті підвищити самоорганізацію.

 

За словами Оксани Демчук багаторічний позитивний досвід співпраці громади міста і Фонду є вагомим мотиваційним чинником успішного партнерства. Окрім того, вона висловила сподівання, що досвід Фонду тільки разом стане в нагоді учасникам семінару під час втілення набутих знань на практиці.