У реанімації Турійської районної лікарні в надважкому стані, у комі, лежить демобілізований боєць Роман Остап'юк. Він вижив під Волновахою у травні 2014-го, гідно пройшов інші кола воєнного пекла.

А фатальну травму дістав удома, на своєму обійсті. Купив металевого круга, поставив на циркулярку, круг порвався, уламки увіп'ялись у голову, - пише Нововолинськ діловий.

«Швидка», лікарня, операційна…консиліум місцевих медиків і нейрохірурга, що прибув із Луцька. У матері це єдиний син. Вона покладається тільки на Бога.

 


Ось таким Роман повернувся з війни...

Земляки Романа поставили скриньку у храмі УПЦ, моляться за його одужання. Чернець Стефан із Низкиницького монастиря сповістив про Романову біду нововолинського волонтера Андрія Рязанова.

«З понеділка під лікарнею стояв реанімобіль, аби везти пацієнта до Луцька чи Києва, але Рома нетранспортабельний, кажуть медики. З Луцька викликали нейрохірурга на консультацію. Він теж не дав гарантії на можливе транспортування. Діагностована і запротокольована травма не сумісна з життям.

Ним займався дуже толковий і справжній лікар — Валіхновський, Рома був під постійним небайдужим наглядом і контролем. При перших об'єктивних ознаках хлопець буде перевезений далі.

Якщо дозволять транспортувати на Київ, то я домовилася про операцію з Інститутом нейрохірургії головного мозку (інститут Ромоданова) про операцію.

Також є можливість перевезти Рому в Київ санавіацією через департамент кризової медицини МОЗ. Теж маю погодження. Аби тільки був хоч найменший шанс у хлопця», - розповіла Рязанову волонтерка Наталія Попова.

Дізнавшись про цього атовця, голова Іваничівської райради Андрй Бадзюнь одразу зателефонував колезі — голові Турійської райради Ользі Черен, попросив узяти питання на контроль.

Молодий організм, хай і непритомний, за життя бореться…

 



Роман із мамою вдвох мешкають у селі Мокрець на Турійщині. Того понеділка, коли трапилася біда, Рома вранці завіз до Турійського військкомату документи на набуття статусу учасника бойових дій. Одного разу вже подавав, та тоді забракло якогось папірця.

А по обіді став до деревообробного верстата — і сталася біда.

На операцію і медикаменти пішло вже понад 5 тисяч гривень із кишень матері Романа та його родичів.

ДОПОВНЕНО

Завдяки Василеві Гуту з Турійська у військкоматі мають подбати, аби статус учасника бойових дій Романові надали якомога швидше.


Петро Мефодійович Мельничук, головлікар Турійської районної лікарні, запевнив, що надалі всіма медикаментами лікарня Романа забезпечить, купувати нічого наразі не треба. Але стан хворого дуже тяжкий.