17 лютого у в Маневицькому районному центрі творчості дітей та юнацтва відбудуться громадські слухання. Предмет розмови – доля окремих навчальних закладів району, інформують у Маневицькій РДА.

«Відповідно до Перспективного плану модернізації загальноосвітніх навчальних закладів Маневицького району, станом на 01 вересня 2016 року передбачається закриття та оптимізація деяких шкіл. Для реалізації плану потрібно закупити вісім автобусів. Тим часом на прийом до голови Маневицької райдержадміністрації лише за останні два тижня з приводу майбутньої оптимізації шкіл звернулися представники громад Великої Яблуньки, Четвертні, Заріччя, Козлиничів, Набруски і Нової Руди. Йдеться про ті села, навчальні заклади у яких очікують певні зміни.

Щоб послухати думку громадськості, знайти спільне вирішення проблеми, донести до населення інформацію про новації та реформи, які плануються в системі освіти з частиною громад, а саме сіл Заріччя, Серхів та Велика Яблунька голова районної державної адміністрації Андрій Линдюк провів зустрічі безпосередньо по селах. Андрій Олександрович виклав свою думку, що не потрібно захищати школу, а треба в першу чергу враховувати інтереси дитини. …Очільник виконавчої влади району вважає, що діти повинні вчитись в сучасних школах з комп’ютерними класами та міцною матеріально-технічною базою, а не в старій селянській хаті. А це можливо лише за умови проведення реформ та оптимізації шкіл», – йдеться у повідомленні відділу інформаційної діяльності райдержадміністрації.

Саме за пропозицією виконавчої влади у райцентрі і мають відбутися громадські слухання за участі керівництва району, сільських та селищних голів, депутатів обласної, районної та місцевих рад, представників батьківських комітетів шкіл тощо. Під час зустрічі планують обговорити питання довезення дітей до шкіл, скорочення робочих місць, створення профільних класів, забезпечення якості освіти у малокомплектних школах.