Кримінальне провадження відносно Дмитра Демчука, який ножем поранив п’ятьох лучан, наразі перебуває на розгляді у Луцькому міськрайонному суді. До суду обвинувальний акт надійшов разом з клопотанням про застосування примусових медичних чи виховних заходів відносно обвинуваченого.

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2015 року Луцьк сколихнула надзвичайна новина – містом розгулює неадекватний чоловік, який нападає з ножем на чоловіків. Невдовзі зловмисника таки вдалося затримати і він пояснив свої дії тим, що намагався захистити жінок від насильства.

Відтак, проти нападника відкрили кримінальне провадження за статтями хуліганство та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, яке скерували до суду.

Підготовче судове засідання по цій справі було призначене на сьогодні, втім ні сам обвинувачений, ні його законний представник, ні один з потерпілих до суду не прийшли. Зауважимо, що сьогодні повинно було вирішуватись питання відносно призначення справи до судового розгляду та щодо застосування до обвинуваченого примусових заходів медичного чи виховного характеру. Втім, через неявку усіх сторін провадження головуючий по справі суддя Василь Ковальчук відклав розгляд справи на кінець лютого.

Після судового засідання один з потерпілих розповів, що раніше працював з батьком підсудного та був з ним у хороших стосунках. І одного дня зайшов до нього в гості, щоправда самого товариша не застав, а зустрів його сина, який з невідомих причин дуже агресивно відреагував на візит чоловіка. Потерпілий розповів, що поцікавився чи немає вдома батька обвинуваченого, на що отримав неадекватну відповідь.

«Він чогось дуже на мене визвірився, а коли я хотів сісти на велосипед та поїхати додому, то цей хлопець вдарив мене по спині, а потім я відчув різкий біль. Він пробив мені легеню. Глибина рани була 12 сантиметрів. Якби він ще й дістав потім ножа, то мене вже мабуть і не було в живих. Я не знаю як я вижив», - розповів після судового засідання один з потерпілих по справі.

Отож, невдовзі стане відомо чи понесе зловмисник покарання за напади на перехожих, та чи визнають його неосудним.