На Волинь з робочим візитом протягом на два дні прибув заступник міністра охорони здоров’я Віктор Шафранський. Так, сьогодні, 16 лютого, за участі представника МОЗу провели колегію управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації.

Аби ознайомитися на якому рівні знаходиться надання медичної допомоги Віктор Шафранський відвідав близько 10 медичних закладів Волині. Він виокремив, що Волинський обласний госпіталь ветеранів війни справив на нього позитивне враження. За його словами, в області високий рівень напрацювань саме по психологічній реабілітації учасників АТО.

«У Луцьку є досвід, який я б рекомендував би за взірець на загальноукраїнському рівні. Тому потрібно це винести для обговорення, аби керівники інших госпіталів змогли взяти досвід Луцька на своє озброєння. Адже наразі в Україні 60 000 демобілізованих бійців, 40 тисяч перебувають на диспансерному обліку» - розповів Віктор Шафранський.

За словами замміністра МОЗу кожен з цих бійців потребує медичної та психологічної допомоги. Як він зазначив, «потік» таких пацієнтів триватиме ще довго, тому вирішення питання якісної психологічної та медичної реабілітації бійців АТО є надважливим.