У січні Волинська митниця ДФС забезпечила понад 230 мільйонів гривень платежів до Держбюджету та провела структурні зміни, зменшивши кількість постів від 11 до 7. 

Як останні події вплинули на працівників митниці та що змінилося у її роботі з проведеними реформами журналістам ТРК Аверс розповів головний митник області Юрій Мацібора.

На Волинській митниці ліквідовуються 4 митних пости: «Устилуг», «Нововолинськ», «Ізов» та «Заболоття». У структурі залишили лише 7 постів. Керівники митниці переконують, що реформа дозволить раціональніше використовувати кадровий потенціал та зекономить фінанси. Разом з тим вони запевняють, що реорганізацію провели згідно з міжнародними договорами.

Кількість особового складу на пунктах пропуску, що межують з Польщею повинна бути однаковою по обидві сторони кордону. Працівників не скорочували, а раціоналізували роботу.

«Ми одні з трьох митниць, які відстояли свою штатну чисельність. Як вона і була 637 посадових осіб, так і залишилась», - розповів в. о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора.

Зі слів очільника митниці, за підсумками січня індекативні показники виконано більш ніж на 100%. На облаштування волинських доріг було перераховано 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Про передачу волинських митниць до іноземних компаній Юрій Мацібора знає лише з новин та запевняє, що жодних документів йому наразі не надходило.

Детальніше дивіться у сюжеті: