Понад 10 мільйонів гривень «зекономив» бюджет Луцька за минулий рік. На які нагальні потреби та програми спрямувати ці кошти вирішували депутати міськради сьогодні, 17 лютого, під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради .

Зокрема, директор департаменту фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова, розповіла, що залишок по загальному фонду за минулий рік складає 7 952 мільйона гривень, понад мільйон - залишок з передбачених у бюджеті коштів на ремонт приміщень під нові управління і 372 тисячі залишилось у бюджеті розвитку.

Головний фінансист Луцька заначила, що з залишкових коштів 1,3 мільйона планують передбачити на завершення будинку за адресою Богдана Хмельницького, 17, де планують розмістити відділи міської ради. Окрім цього, на програму підтримки дітей учасників АТО піде 540 тисяч та 275 тисяч на капітальний ремонт житла для дітей-сиріт. 100 тисяч спрямують на геодезичні роботи, 350 - на створення Центру національно-патріотичного виховання.

Також хочуть виділити 80 тисяч на ліквідацію збитків, які завдала пожежа Луцькому зоопарку в січні, оскільки вогонь пошкодив там вольєри для тварин. Разом з тим, 180 тисяч піде на виготовлення проектно-кошторисної документації спортивного ядра в Центральному парку Луцька.

Лілія Єлова зауважила, що необхідно також передбачити хоча б мільйон гривень для поповнення статутного фонду ДКП «Луцьктепло», аже підприємство перебуває у кризовому становищі.

На ремонт прибудинкових територій з минулорічних залишків хочуть витрати 6,5 мільйона гривень.

На це депутат депутат Олександр Кравченко зауважив, що спрямувати понад 6 мільйонів на ремонт прибудинких територій, це ніби виправляти «огріхи минулого року». Також він розповів, що борги по цій програмі на кінець 2015 року складали близько 17 мільйонів гривень, і в грудні депутати вже виділяли на погашення 5 мільйонів.

«А тепер ще 6,5 мільйона. Тобто весь цей рік ми ніби будемо погашати минулорічні борги», - зазначив депутат.