Депутатська Комісія з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської обласної ради розглянула питання щодо призначення т.в.о. генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання (простіше кажучи, обласної дитячої лікарні).

Про це повідомляє прес-служба УКРОПу.

Голова депутатської комісії Олександр Зінчук (до речі, депутат облради від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП») зазначив, що до комісії надійшли пропозиції щодо трьох кандидатур, які пропонуються на призначення тимчасово виконуючого обов’язки керівника медзакладу до моменту призначення гендиректора.

Відділ з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності облради запропонував виконання обов’язків генерального директора покласти на заступника Волинського обласного територіального медичного об’єднання Людмилу Гагаловську.

На думку опікунської ради, яка створена при цьому медзакладі, тимчасово виконувати обов’язки генерального директора повинен заступник начальника охорони здоров’я по материнству та дитинства Валерій Руцький.

Волинська обласна державна адміністрація запропонувати призначити т.в.о. Ганну Драган - заступника генерального директора з економічних питань цього закладу з правом підпису банківських та грошових документів на період до призначення генерального директора.

За словами голови фракції партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» в облраді (до слова, він також очолює тимчасову контрольну комісію з питань перевірки комунальних підприємств, установ та організацій) Вячеслава Рубльова, Людмила Гагаловська постійно виконувала обов’язки керівника на момент його відсутності, а також її кандидатуру на дану посаду, як тимчасову виконуючу обов’язки гендиректора, підтримує колектив.

Деякі з членів комісій висловили думку, що для керуванням медзакладом медична освіта не обов’язкова (до речі, у Ганни Драган медичної освіти немає). З цією тезою не погодилися ряд інших депутатів.

Після нетривалих обговорень, 7 з 8 присутніх членів профільної комісії проголосували за призначення т.в.о. гендиректора Волинського обласного територіального медичного об’єднання Людмили Гагаловської.

Голова «соціальної» депутатської комісії Олександр Зінчук переконаний, що Волинь цілком може стати областю, де вперше запровадять відкриті конкурси на посади головних лікарів.

«На мою думку, не можуть головні лікарі перебувати на цих посадах двадцять і більше років, – говорить Олександр Зінчук. – Перший крок у цьому напрямку, який ми вже зробили у нас в області – це той, що кандидатури на посади головних лікарів обласних комунальних медичних закладів тепер не потрібно погоджувати з управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації».

Також Олександр Зінчук запропонував колегам-депутатам проект положення про призначення головних лікарів, в основі якої модель, якою користуються у місті Самбір. Серед головних моментів цього проекту – спеціалізацію з охорони здоров’я новопризначені керівники можуть проходити в річний термін з моменту зайняття посади; контракт з головними лікарями укладається на 5 років не більше як на два терміни підряд.

Депутатська комісія вирішила даний документ доопрацювати і його обговорення перенести на наступне засідання.

Як повідомлялося раніше, депутати Волинської обласної ради звільнили Григорія Ващиліна з посади керівника обласної дитячої лікарні. Зокрема, він нещодавно написав заяву на звільнення за власним бажанням.