На Волині підприємець виконував роботи по впорядкуванню лісів, які знаходяться у володінні Любомльського лісомисливського господарства, проте не отримавши платні за надані послуги - чоловік звернувся до суду.

З рішення Господарського суду Волинської області стало відомо, що в січні минулого року між позивачем та Любомльським лісомисливським господарством було укладено договір підряду. Умовами цього договору було визначено, що підприємець буде виконувати різного роду роботу – розробку лісосік згідно лісорубних квитків, догляд за лісовими культурами, насінництво та різні види рубок. При цьому підприємець використовував свої ресурси та механізми.

Втім, коли справа дійшла оплати, то виявилось, що підприємство не може повністю розрахуватися з підприємцем. Зауважимо, що загалом чоловік виконав роботи на загальну суму 725 409 гривень, однак станом на лютий 2016 року сума заборгованості Любомльського ЛМГ складала понад 300 000 гривень. А тому підприємець був змушений звертатися до суду.

Натомість сам відповідач просив відмовити в задоволенні позову, щоправда надав пояснення, що згідно з контррозрахунками в господарства таки існує заборгованість перед підприємцем, але в сумі 203 478 гривень.

Однак, зрештою, дослідивши всі матеріали справи, заслухавши пояснення позивача та представника відповідача Господарський суд Волинської області вирішив позов підприємця задовольнити повністю, та стягнути з Любомльського ЛМГ всю заявлену суму заборгованості.