Лише 20% дітлахів в Луцьку вакцинували проти поліомієліту. Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Микола Якимчук під час засідання комісії з питань соціального захисту та охорони здоров’я.

Зокрема, він зауважив, що в обласному центрі Волині одна з найгірших ситуацій щодо вакцинації дітей. 

«При наявності вакцини на вчорашній день 20% дітей лише було провакциновано в Луцьку. Така ситуація є вкрай незадовільною», - повідомив Якимчук. 

За його словами, загальний імунітет серед людського колективу буде лише тоді, коли прищеплять не менше 95% відповідного віку. Натомість він розповів, що в Камінь-Каширському районі на вчорашній день щеплено вже 80% дітей віком до 10 років, при цьому ніяких ускладнень медики не виявили.

«Коли ми були молодші ніхто, ні в кого не запитував і робили всім вакцинацію. У школі давали драже чи капали вакцину, і всі мали стійкий колективний імунітет. Це ж перорально клапається вакцина для того, щоб створити імунітет у кишковому тракті. Тобто, щоб організм міг протистояти цій дуже небезпечній інфекції», - резюмував начальник управління охорони здоров’я.

Також він ще раз наголосив, що вакцина закуплялася за кошти ЄС та є абсолютно безпечною. Що ж до самої недуги, то Якимчук повідомив, що у 2015-му році було зафіксовано 75 випадків захворювання на поліомієліт, 2 з них - в Україні.