Адмінколегія Волинського обласного відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало КП«Ковельбуд» через формування та застосування економічно необґрунтованих тарифів з утримання будинків на 7 000 гривень. Втім, саме підприємство оскаржило таке рішення в судовому порядку.

В Господарському суді Волинської області представник КП«Ковельбуд» взявся доводити, що підприємство не є монополістом на ринку послуг у своєму місті, як про це заявили в АМКУ, а тарифи за надання комунпослуг є завищеними.

Причиною для такого рішення АМКУ стало звернення мешканців кількох гуртожитків, що у Ковелі, мовляв, вартість послуг є завищеною. Втім представники підприємства на це відповіли, що КП «Ковельбуд» не проводило розрахунок тарифів та послуг окремо по кожному гуртожитку, оскільки їх технічний стан однаковий, побудовані вони в 1958-1960рр., розташовані компактно, а вартість усіх послуг по їх утриманні аналогічні. Крім того, КП «Ковельбуд» до комунальної власності не відноситься, а тому й не повинно узгоджувати розмір тарифів з Ковельською міською радою.

Втім, в судовому засіданні було встановлено, що підприємство таки є монополістом на ринку послуг, позаяк у нього немає конкурентів. Крім того, усі тарифи на комунпослуги, які надаються мешканцям міста повинні бути затверджені на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Відтак, Адмінколегія Волинського обласного відділення Антимонопольного комітету України прийняла правильне рішення відносно накладення штрафу на КП «Ковельбуд», а тому в позові слід відмовили.