Спеціалісти Волинської митниці ДФС спільно з оперативниками Головного управління ДФС у Волинській області виявили факт надання недостовірної інформації у супровідних документах та митних деклараціях щодо високоліквідних товарів – автомобільних запчастин і паливно-мастильних матеріалів, при їх переміщенні підприємством-імпортером через МП «Волинь центральний» Волинської митниці ДФС - йдеться на сайті відомства.

Зокрема, кількісні та якісні показники продукції в поданих документах не відповідали фактично транспортованим через митний кордон ТМЦ, щонайменше на 70-80 відсотків.

В результаті огляду двох великогабаритних вантажівок було встановлено, що службові особи столичного ТОВ маніпулювали як з кількісними, так і якісними показниками товару в поданих документах. Вантаж у транспортних засобах лише на 5-10 відсотків співпадав з даними митних декларацій, а шляхом підміни товарів, «пересортуванням» та зміни коду УКТЗЕД товарів, що імпортуються, службові особи СГД - імпортера домагалися зниження сплати митних платежів.

Крім того, під час огляду було встановлено, що у вантажівках переважають високовартісні ліквідні товари торгових брендів «Bosch», «Philips», «Meyle», «Maxgear», «Monark» та інших виробників країн Євросоюзу, а продукції низької вартості значно менше, аніж заявлено в ході декларування.

За даним фактом 18 лютого 2016 слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Волинській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України.

Можливі втрати бюджету буде встановлено після проведення експертної оцінки фактичної вартості затриманих товарів в ході досудового розслідування даного кримінального правопорушення.