Винуватець жахливої ДТП, яка трапилася в Луцьку по вулиці Авторемонтній, внаслідок якої загинуло 2 пішоходів, проведе у в’язниці найближчі 7 років.

Нагадаємо, що аварія сталася 19 жовтня 2015 року. Тоді 44-річний водій, мешканець селища Рожище, керуючи автомобілем «Мазда ЛВ», рухаючись по вулиці Авторемонтній у напрямку вулиці Рівненської, не вибрав безпечної швидкості руху, вчасно не загальмував та виїхав на тротуар, де скоїв наїзд на двох жінок, які рухались в зустрічному напрямку. Від отриманих ушкоджень жінки померли на місці. А проти горе-водія відкрили кримінальне провадження.

В судовому засіданні чоловік цілком визнав свою вину та щиро розкаявся. Крім того, підсудний переконував, що вже відшкодував потерпілим усі завдані збитки.

Луцький міськрайонний суд засудив горе-водія до 7 років позбавлення волі, однак як сам обвинувачений, так і його адвокат оскаржили вирок суду в апеляційному порядку.

У своїх скаргах апелянти просили скасувати призначене засудженому покарання та встановити нове – з використанням норми нижче покарання від найнижчого та із застосуванням іспитового терміну.

Втім, за результатами розгляду апеляційних скарг колегія суддів не знайшла підстав для скасування вироку суду І інстанції, мовляв Луцький міськрайонний суд при прийнятті рішення врахував усі обставини справи, в тому числі й те, що потерпілий не наполягав на суворому покаранні для підсудного, через що суд призначив справедливий термін покарання. А відтак, судді відмовили обвинуваченому та його адвокату в задоволенні апеляційних скарг.