Сьогодні, 23 лютого, у Луцькій міській раді пояснили чому двоє дітей, яких вакцинували від поліомієліту, потрапили в лікарню, - інформує «Волинська правда».

Як повідомлялося, вчора, 22 лютого, двоє учнів луцької школи №12, після проведення вакцинації від поліомієліту поскаржилися на погане самопочуття. 15-річний учень школи звернувся до шкільної медичної сестри через 40 хвилин після щеплення з наріканням на головний біль, підвищений тиск та слабкість. Відразу ж викликали швидку та батьків хлопця і доправили його в обласну дитячу клінічну лікарню. Після обстеження, лікарі сказали , що ніяких загроз здоров’ю підлітка немає. Сьогодні його випишуть додому. Через годину в медпункт з такими ж симптомами поскаржився ще один учень того ж класу. Його теж госпіталізували, але не виявивши причин для хвилювання, відпустили додому.

Начальник міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук запевнив, що пов’язувати ці випадки з проведеною вакцинацією не варто. Всі щеплення відбувалися під наглядом медсестри, лікаря і за згодою батьків. А те, з що хлопцям стало погано, це, можливо, через хвилювання перед контрольною з математики.

«Як мені повідомила головний педіатр області, подібних випадків на Волині більше не зафіксовано, хоча вакцина та сама», - запевняє Микола Якимчук.

Він також поінформував про хід вакцинації в області: «Найгірша ситуація з вакцинацією у Луцьку (23% від запланованих, зробили щеплення). В той час ,як по області цей показник в деяких районах сягає 80%».