Життя 10-річного Сашка Карпука з села Видричі Камінь-Каширського району сьогодні залежить від милосердних людей. Хлопчик потребує термінових чотири-п’ять операцій. Про це пише редактор Камінь-Каширської районної громадсько-політичної газети «Полісся» Петро Трофимчук - зазначає Інформаційне агентство Волинські Новини.

Сашко від народження має цілий «букет» важких недуг. Діагноз згідно з випискою обласної дитячої лікарні звучить так: «Целіакія, фаза стійкої ремісії. Вроджений краніосиностоз по типу синдрому Пфайфера, ускладнений затримкою психічного та мовного розвитку ІІ ст., приглухуватістю, вродженим дакриоцістітом. Реактивний панкреатит. Дизбактеріоз кишківника».

Правду кажучи, звичайній людині важко розібратися в цьому. Тож мама хлопчика Галина Володимирівна розповіла про це так: «У Сашка постійно гнояться очі, біжать сльози. Робили шість разів шунтування. Не допомогло. А зараз гній з очей виділяється з кров’ю. У дитини з дитинства не засвоюється білок. Також не засвоюється їжа. Що з’їсть — так усе і виходить не переварене. Через це не набирає ваги. У нього нестача кальцію, тім’ячко на голові не затверділо, а м’яке, наче в новонародженої дитини, не ростуть зуби, гниють… Лікарі кажуть, що Саша - «унікальна» дитина. З таким діагнозом він один в районі…» - бідкається матір хлопчика.

На початку наступного тижня Галина Карпук знову везе сина в обласну дитячу лікарню, де отримають направлення в клініку Охматдит міста Києва. Хлопчик потребує термінових чотири-п’ять операцій. За інших умов хвороба просто здолає дитину.

Звісно, що бідна сільська родина опинилася перед проблемою: на згадані операції, лікування, реабілітацію потрібні дуже великі гроші, яких немає. Тож безробітна мама Сашка - Галина Карпук, немічна важкохвора бабуся Марія звертаються до милосердних людей, підприємців, керівників районної влади, трудових колективів підприємств, установ, організацій району, навчальних закладів, віруючих усіх конфесій з проханням допомогти коштами, аби врятувати життя синочка і внука.

Кошти просять переказувати на карту 4627082202130327 у ПАТ КБ «ПриватБанк».

Телефон бабусі Марії : 068 241 38 09.