Жителька містечка Рожище через постійні скандали та сварки зі своїм сином залишилася без даху над головою. Тож жінка пішла шукати правди в суді.

У вересні 2015 року жителька міста Рожище подала позов до місцевого суду з вимогою виселити сина, його співмешканку та трьох дітей зі свого житлового будинку. Свій позов жінка мотивувала тим, що свого часу її син почав проживати з жінкою і в них народилося троє дітей. Однак з того часу вдома почалися постійні сварки, скандали та суперечки. На неї постійно чинили, як фізичний так і психологічний тиск. А тому, два роки тому вона була змушена піти з дому.

Протягом цього часу позивачка проживала де прийдеться – в інших дітей, в друзів та знайомих. А не так давно звернулася по допомогу до Сокільської сільської ради, яка надала їй в користування будинок. Однак, і тут жінці прийшлося не легко, позаяк її новий прихисток знаходиться в аварійному стані, а умови проживання на досить низькому рівні. Будинок потребує негайного ремонту, однак грошей ні в позивачки, ні в сільської ради немає.

Голова сільської ради в суді підтвердив, що позивачка й справді зверталась по допомогу, та й про конфлікти в її сім’ї знають ледь не всі. Крім того, син жінки негативно характеризується за місцем проживання.

Представник органу опіки, якого викликали до суду в якості свідка, також засвідчив, що не знає в яких умовах проживають діти відповідачів, оскільки їм ніхто ніколи не відкриває двері. Ще один свідок в суді підтвердив, що протягом двох останніх років жінка постійно зверталася до правоохоронців з заявами на свого сина. Втім, і стражі правопорядку нічого не змогли вдіяти, позаяк чоловік не відчиняє дверей та постійно лається з полісменами, інколи навіть нецензурно.

Разом з тим, представник відповідачів в суді заявила, що заперечує проти задоволення позову. Юристка вказала, що відповідачі були зареєстровані в будинку зі згоди жінки, та й самі люди ніяк не перешкоджають їй проживати в своєму будинку.

Відтак, проаналізувавши всі доводи сторін суд прийшов до висновку, що позов слід задовольнити, а конфліктну сім’ю виселити зі спірного будинку без надання іншого жилого приміщення.

Однак, відповідачі оскаржили рішення суду в апеляційному порядку та виграли справу, оскільки колегія суддів Апеляційного суду Волинської області задовольнила скаргу відповідачів, і тим самим скасувала рішення суду І інстанції.