Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик дав розпорядження керівникам силових структур і управлінням лісового та мисливського господарств області припинити незаконну вирубку лісу та використання лісових ресурсів. Про це стало відомо 25 лютого на розширеному засіданні колегії обласної державної адміністрації.

 «Я трішки помилявся – думав, що в нас в області 800 пилорам. Виявляється, що ця цифра в два с половиною рази більша – майже 2000. З них офіційно працюючих 10 відсотків. Всі решта пилорами працюють в тіні – пиляють, возять, роблять і продають» - розповів Володимир Гунчик.

Заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби України у Волинській області Тетяна Харченко відзвітувала, що за минулий рік органами ДФС виявлено 63 діючі, незаконно працюючі пилорами. Володимир Гунчик зауважив, що громадські активісти тільки за два місяці поточного року виявили 15. Тож голова Волинської ОДА відмітив, що фіскальна служба «слабенько» працює в цьому напрямку і порекомендував Тетяні Харченко запросити інформацію в ПАТ «Волиньобленерго» про споживання електроенергії. Він висловив впевненість в тому, визначивши місця споживання великих обсягів електроенергії, можна знайти незаконно працюючі пилорами. Керівник ДФС відповіла, що дані заходи вже вживались, і обленерго відмовило в наданні інформації. Така відповідь здивувала Володимира Гунчика.

«І чого це раптом обленерго відмовило? Тоді давайте попросимо наших правоохоронців підключитись до цього», - зауважив Володимир Гунчик.