Житель Харківщини замовляв через Інтернет запчастини  до бойових пістолетів. А коли приїхав на Волинь за бандероллю - його затримали працівники Служби безпеки України.

З матеріалів справи стало відомо, що у вересні-жовтні 2015 року харків’янин зареєструвався на іноземному сайті та познайомився там з громадянином Литовської Республіки. В ході спілкування харків’янин попросив продати йому запчастини до бойових пістолетів, а саме – рамки, магазини до пістолета «Glоск-17», саморобний глушник, пістолетну рукоятку, накладні приклади, мисливські ножі та кілька мобільних телефонів.

Чоловік домовилися, що товар буде пересилатися поштою, при цьому литовець організує доставку з Литовської Республіки до Республіки Польща, а харків’янин забезпечить транспортування товару з Польщі до України. Мовляв, у нього є знайомий, який частенько їздить до Польщі, а тому й забере посилку, та відправить її на поштове відділення в смт. Шацьк.

Згодом чоловік забрав бандероль додому, проте в листопаді 2015 року знову приїхав на Волинь, аби відправити деталі до пістолетів уже іншій людині. Іншими словами він перепродав запчастини за 4 800 доларів. Проте одразу після реєстрації бандеролі та отримання коштів, чоловіка затримали працівники Харківського УСБУ, які вилучили всі кошти і сам пакунок.

Між тим, в ході судового розслідування між прокурором прокуратури Харківської області та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої чоловік беззаперечно визнає свою вину, погоджується на призначене йому покарання та не зможе оскаржувати вирок суду в апеляційному порядку.

Відтак, Шацький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив підсудному покарання у вигляді 3 років ув’язнення з трирічним випробувальним терміном.