За три роки влада могла хоча б намагатися вирішити причини невдоволення суспільства. Натомість темпи розвитку держави удесятеро повільніші, ніж мали б бути. Окрім того із депутатів потрібно хоча б частково зняти недоторканність, бо цей імунітет не може служити ширмою для економічних злочинів, - повідомляє Zik.

Таку думку в ефірі програми «HARD з Влащенко»(в ефірі о 19:30-20:30 на телеканалі ZIK) висловив художник та блогер Олександр Ройтбурд.

Незважаючи на постійне невдоволення та мітинги під Верховною радою, Україна досі залишається відносно вільною державою. Навіть «при найстрашнішому Януковичу» ніхто не боявся вийти на вулицю.

«Однак за три роки нинішня влада могла б, якщо й не усунути всі причини громадського обурення, то хоча б просунутись у цьому напрямку. Адже, якщо цей розвиток і є, то темпи його в разів десять повільніші, ніж мали б бути», – вважає художник.

Адже, на його думку, сьогодні між тими політиками, які раніше вважали один одного «своїми», йде «війна із видряпуванням очей, пострілами у спину і суцільними підставами».

«Окрім того вважаю, що в Україні поняття депутатської недоторканності надто широке. Ймовірно, його слід звести лише до певного політичного аспекту, щоб цей імунітет не був ширмою для економічних злочинів», – наголосив Ройтбурд.

Окрім того, недоторканність повинно зняти із усіх депутатів – не лише підозрюваних у корупції.

«Звичайно, потрібно залишити її щодо деяких питань, наприклад, політичних. Адже є певний спектр діяльності депутата, де він все ж має бути захищеним. І тут саме йдеться про політичну сторону. Але, якщо обранець ще «трішки підшиває», або ж любить вечорами ходити і грабувати перехожих, те, що він депутат, не має бути перешкодою, щоб його посадили в тюрму», – підкреслив Олександр Ройтбурд.