Сесією обласної ради ухвалили рішення про перерозподіл цільової субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу і бронхіальну астму, в сумі 13-ти мільйонів 373-х тисяч гривень.

Про це зазначив заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Іван Грицюк, – повідомляє відділ інформаціїної політики ОДА.

Практично за два місяці, з 15 травня до 15 липня 2017 року, в області уже відшкодовано вартість препаратів на 3 млн 973 тис гривень, що становить 29,6 %
від загальної суми. Розпорядниками ж державної дотації за програмою "Доступні ліки" у районах області визначено 21 центр первинної медико-санітарної допомоги.

Окремо Іван Грицюк зазначив, що станом на 15 липня поточного року відбулось підписання договорів із 111-ма аптеками у яких і відпускатимуться лікарські засоби, що входять до оприлюдненого реєстру ліків, затвердженого МОЗ України.

Позатим, бланками нової форми для отримання рецепту медичні заклади області забезпечені повністю.

Ознайомитися з оновленим реєстром лікарських засобів, вартість яких підлягає вівдкошдуванню.