Вихідними на озері Світязь відбувся туристичний бум. Через величезний наплив бажаючих відпочити на дорогах спостерігались затори, а самі відпочивальники влаштовували конфлікти за житло.

Туристи ще з вечора приїхали, щоб знайти житло. Інколи такі "пошуки" закінчувались скандалами, оскільки знайти дах над головою було просто нереально. За словами місцевих жителів, місць для проживання не було й за декілька кілометрів до озера, та навіть у сусідніх селах.

Кілометрові пробки утворювалися через перенавантаження автомобілів, які нема де паркувати. Тому гості змушені ставити їх обабіч дороги, таким чином, перешкоджаючи нормальному руху пішоходів. Центральна вулиця у Світязі до дитячого табору була схожа на вулицю великого мегаполісу.

Звісно ж, місцеві жителі не втрачають можливості заробити грошей на такому ажіотажі і ціни ростуть на все з кожним днем.

Це стосується не тільки проживання, а й продуктів харчування, послуг, домашніх смаколиків та загалом усього. Нагадаємо, що відпочинок на Шацьких озерах дорожчий, ніж у Карпатах.

Спекотна погода створює хороші умови для відпочинку, проте дуже шкодить здоров'ю туристів і "швидкі" тільки й встигають на виклики.