Волинська журналістка Ірина Кудря розповіла про свої враження від візиту в сонячну Італію. Про це вона написала на своїй сторінці в Фейсбук.

..Трохи про нашу подорож тривалістю 31 годину маршрутом Львів-Фоджіа (Італія).Їхали ми по безвізу разом з дитиною. Чекали на перетин кордону в Чопі майже 4 години. Дуже повільно пропускають, що з української, що з Угорської сторони. У спеку, було більше ніж 35+, на митниці в Україні відсутня вода в туалеті і жахливий сморід. Висидіти з дитиною в автобусі нереально, сховатись ніде. 
Щодо безвізу - з острахом чекала перевірки документів, страховки, наявності грошей - Італія вимагає 50 євро на день перебування, якщо ідеш по безвізу. Але перевіряють лише біометричний паспорт і доручення на дитину. Можна їхати хоч з 10- ма євро в кишені. Щодо валіз - теж жодних перевірок. 
Після 4 годин очікування на кордоні, водії автобуса приємно здивували - шампанське і цукерки усім, хто іде до Італії. Хоча мабуть кондиціонер у таку спеку тішив ще більше. Висновок такий - біометричний паспорт або віза, 80 євро за дорогу на дорослого, 50 євро за проїзд дитини і за 30 годин дороги ви в Італії - країні моря, смачної риби і сонця...далі буде.