В районі с. Шацьк знаходиться група з більш ніж 30 озер, що отримала назву Шацьких. Центральне місце в озерному комплексі займає найглибше озеро в Україні - Світязь, яке включене в список «7 чудес України". Найглибша точка озера - 58,4 м, і дістати дна в цьому місці під силу тільки одягнувши спеціальне спорядження дайвера. Любителі екстремального відпочинку досі розшукують легендарний старовинний замок, з невідомих причин пішов під землю, і зробив замість себе найпрекрасніше озеро - Світязь.

У центрі природної водойми є невеликий острівець, романтично названий Островом закоханих і привертає до себе не тільки погляди. До нього причалюють човни з закоханими парами: поки тільки так можна дістатися до цієї смужки землі. Хоча за місцевими повір'ями люди з люблячими серцями можуть пішки дістатися до острова, не вдаючись до підручних засобів.

Тут тим же, хто ступив на острівець, пропонується порибалити, а потім і покуштувати ароматної юшки з головного делікатесу Світязя - вугра. Найбільш смачною ця риба вважається в копченому вигляді, тому купуйте на Світязі копченого вугра і забирайте з собою у вигляді сувеніру.

Розташовані в районі озера численні котеджі і пансіонати, а також широкі облаштовані пляжі сприяють повноцінному і комфортному відпочинку і оздоровленню, особливо сімейному.