Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що на сьогодні існують підстави для зниження ціни на електроенергію та газ.

Про це повідомляє Канал 24.

"Енергетичний баланс нашої держави, який готується на 2018 рік, передбачає подальше зростання атомної енергетики за рахунок рішень, ухвалених, зокрема змінами складу в літній період теплової генерації. Тому є всі підстави для того, що ми можемо говорити про подальше зниження ціни на електроенергію, але НКРЕКП буде його прораховувати", – розповів він.

"Ми говоримо про ціну на газ, вона залишається стабільною і ми говоримо про те, що вона може знизитися", – додав міністр.

"Ми враховуємо в тому числі останні 12 місяців, як росла на хабах загальна ціна. Можна розглядати зміну ціни на газ, тому що хаб плюс транзит в Україні – це та сама формула "Роттердам плюс". Якщо ми 14 мільярдів кубів газу видобуваємо внутрішнього видобутку і враховуємо в ціну на газ транзит до хабу і від хабу плюс 12,5 доларів, то, очевидно, це нереальна і не ринкова ціна і це мотивація, щоб переглядати ціну на газ і в тому числі ціну на тарифи", – пояснив Насалик.