Затриманий й побитий на допиті працівниками СБУ лучанин Роман Демидюк другу добу перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Через імовірний тиск правоохоронців лікарі не госпіталізовують його, попри погане самопочуття. Окрім того, в СБУ переконують, що не били затриманого, хоча довідка з лікарні й спростовує їхні заяви, - повідомляє ІА Волинські новини.

Як повідомлялося, 8 серпня, зі слів адвоката затриманого Олександра Лавренчука, до Романа застосували недозволені прийоми для отримання інформації, якою він не володіє. Після такого допиту його підзахисному довелося викликати швидку допомогу. Незважаючи на погане самопочуття чоловіка, скарги на біль, кров з носа і постійну блювоту, працівники СБУ більше години не давали можливості транспортувати його до лікарні для рентгенологічного обстеження. Відпустити чоловіка до лікарні правоохоронці погодилися лише після півночі. У Луцькій міській клінічній лікарні у нього зафіксували забій, підшкірні гематоми спинки носа, лівої вушної раковини, грудиної клітки, правого стегна, правого колінного суглобу та садно цього ж суглобу.

Відповідну довідку із зафіксованими ушкодженнями продемонстрував ЗМІ адвокат Романа.

Наразі стан затриманого незадовільний, у нього збільшилися гематоми, йому колять знеболювальні препарати, оскільки у нього постійний головний біль.

Сьогодні Роману знову викликали швидку, проте, зі слів медиків, підстав для поміщення в стаціонар нема. Незважаючи на усі ознаки закритої черепно-мозкової травми, лікарі вночі з невідомих причин не зафіксували її. На зауваження адвоката, що усі ознаки струсу присутні, медики відповіли, що він не лікар, тому й не може ставити діагнози.

Зі слів Олександра Лавренчука, у Луцькій міській клінічній лікарні, де надавали допомогу Роману, була присутня лікар УСБУ. Тому він не виключає тиску на чергових медиків.

«Як відомо, сьогодні речниця УСБУ заявила, що побиття під час допиту не було, і я подав неправдиву інформацію. У відповідь на це, я продемонстрував довідку про встановлення діагнозу лікарем-травматологом ЗМІ», - повідомив адвокат.

Зі слів заступника головного лікаря Луцької міської лінічної лікарні Володимира Шендибила, Романа Демидюка оглянули й зафіксували всі ушкодження. Також, з його слів, вчора потерпілий госпіталізції не потребував.