На Волині засудили членів організованої злочинної групи, які ввезли та збули на території України 2,5 кг амфетаміну.

Про це повідомляє прес-служба Волинської прокуратури.

Прокуратура Волинської області підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про контрабанду, незаконне зберігання,  перевезення з метою збуту і збут психотропних речовин в особливо великих розмірах членами організованої злочинної групи – 43-річним та 38-річним громадянами Республіки Польща.

Разом зі ще двома співучасниками, один з яких уже помер, а матеріали щодо іншого виділені в окреме провадження, зловмисники у грудні 2015 року незаконно ввезли з Польщі в Україну через митний пост "Устилуг" та збули на території нашої держави 500 г амфетаміну, а в січні 2016 року – уже 2 кг цієї психотропної речовини.

Завдяки злагодженим спільним діям працівників прокуратури Волині, УСБУ в області та Волинської митниці ДФС їх було викрито та затримано.

Попри те, що обвинувачені своєї вини у скоєному не визнали, їхню винуватість повністю доведено доказами, здобутими в ході досудового розслідування.

Рішенням Любомльського районного суду старшого із наркоторговців – організатора і керівника злочинної групи – окрім контрабанди, незаконного зберігання,  перевезення з метою збуту і збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3  ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України), визнано винним ще і у перевезенні та зберіганні без мети збуту таблеток МДМА, які містять психотропну речовину (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 309 КК України) і призначено покарання у виді 11 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Молодшому злочинцю суд призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.