Мажоритарну виборчу систему потрібно відмінити, адже, пройшовши в парламент, депутат має представляти інтереси не лише людей, які його обрали, а всю громадськість. При формуванні бюджету кожному мажоритарнику виділяють суму, яку вони можуть забрати на округ. Що ж відбувається із іншою частиною держави, їх уже не цікавить.

Про це в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно (щовівторка та щоп’ятниці в ефірі телеканалу ZIK) заявила голова ГО «Громадський люстраційний комітет» Олександра Дрік.

Потрібно відміняти мажоритарну виборчу систему. Адже, потрапивши у парламент, народний обранець має представляти інтереси всього народу, а не лише однієї конкретної групи людей.

«Адже при формуванні бюджету, кожному депутатові-мажоритарнику виділяють певну суму, яку він може взяти собі. Інша ж частина держави його не цікавить», – зазначила Дрік.

Понад те вона наголосила: це лише один маленький приклад, коли заплющуються очі на увесь «дерибан бюджету, який відбувається в країні».

«Це неможливо виправити уже роками. Тож мажоритарка повинна бути відмінена для того, щоб відкриті списки, що формуватимуться, могли дати можливість людям контролювати політичні сили, які потраплять у парламент та зробити їх підзвітними», – підкреслила Олександра Дрік.